Vloženo 21. 05. 2019, autor Adéla Pojerová a Stella Tolarová 9.A, zhlédnuto 1591x
V rámci gastronomického kroužku jsme se zúčastnili ve středu 15. 5. 2019 výletu do Soběsuk a Myslíva. Nejprve jsme navštívili nově zrekonstruovanou restauraci Angusfarm v Soběsukách.
Zde nám pan manažer vyprávěl o historii restaurace, o zpracovávání hovězího masa, ale i o kolektivu, který je zde velmi přátelský. Prohlédli jsme si výrobnu masných výrobků a ochutnali místní výrobky. Za všechny mohu říct, že to bylo velmi dobré.
Potom jsme se vydali autobusem do Myslíva, kde jsme se seznámili s chovem bažantů a divokých kachen. Viděli jsme také bažantí vajíčko. Seznámili jsme se s líhnutím kachen, s péčí o nevylíhnutá vajíčka, o čerstvě vylíhnutá nebo již několikadenní mláďata.
Návštěva těchto míst byla vyčerpávající, a tak jsme jeli na oběd do Nepomuku. V restauraci nás pohostili polévkou a hlavním chodem skládajícího se z hovězího masa, šťouchaných brambor a salátu. Po dobrém obědě jsme navštívili muzeum veteránů. Tam jsme měli možnost spatřit staré motocykly a auta.
Všem se nám akce líbila, děkujeme, že jsme měli tu možnost se jí zúčastnit.
Jídelna v ZŠ
Informace ŠJ
Může se stát, že budeš mít problém. Problém, který tě bude trápit, ale zároveň se s ním budeš stydět komukoliv svěřit. Nebo se stane, že člověk šlápne „vedle“, provede nějakou věc, které hned vzápětí začne litovat, případně se stane svědkem situace, kdy provede nějakou hloupost někdo jiný.